Виробництво пельменів як бізнес

Якщо ви думаєте, що знаєте про пельмені все або практично все, то ви помиляєтеся. Багато народи намагаються довести, що це блюдо є національним продуктом тієї чи іншої країни. Це їх право. Хочеться сказати тільки одне: у пельменів багато «родичів». Це і італійські равіолі, кавказькі манти і хінкалі, узбецькі чебуреки і японські гедзе. Різновидів цієї страви безліч, кожна господиня готує його зі своїми специфічними особливостями. Результат завжди виходить приголомшливий.

Популярність цієї страви

Важко посперечатися з те, що популярність страви не тільки не зменшується, а, навпаки — з кожним роком пельмені завойовують все більше число прихильників. Можна сміливо стверджувати, що секрет страви тримається на трьох постулатах: швидко, смачно і дуже ситно.

Виробництво пельменів як бізнесПельменна традиція прийшла на Україну з Китаю. Саме ця країна вважається батьківщиною пельменів. У стародавні часи в Китаї пельмені завжди вважалися символом багатства і достатку в родині. З’їсти їх велику кількість могли далеко не всі. Причина цього досить проста — розмір китайського пельменя в кілька разів більше, ніж азіатські манти. На своїй історичній батьківщині це блюдо дотепер не втрачає своєї популярності. Там їх подають з різними начинками всередині: це може бути м’ясо, риба, креветки, гриби, капуста, зелений лук і різні овочі. Як ви вже зрозуміли, немає межі фантазії кухаря, який хоче здивувати гостей і урізноманітнити стіл незвичайними новинками.

Безсумнівно, що пельмені настільки поширені й тому, що це вважається дуже зручною стравою. У всі часи м’ясо було знайти і використовувати не складно. Кочові народності і мандрівники у великих кількостях запасалися даної провізією в зимовий час. В дорозі не становило великої праці розморозити необхідну кількість продукту і швидко його зварити.

 

З’їдаючи порцію за сніданком, ви не будете відчувати почуття голоду протягом усього дня. З пельменями, звичайно, важко схуднути. Зате завжди будеш почувати себе ситим і радісним. Якщо чоловік зайнятий на важкій фізичній роботі, то саме ця їжа стане незамінною для підтримки фізичних сил і енергії. У кожній родині є секрети приготування пельменів, вони унікальні і неповторні. Господині передають свої знання з покоління в покоління, молоді господині не лише шанують набуті навички і вміння, але і намагаються внести щось своє — нове і унікальне.

Виготовлення пельменів як бізнес

На сьогоднішній день пельмені як бізнес залучають все більше зацікавлених людей в одержанні стабільного прибутку. Попит на дану продукцію завжди досить високий. Сезонних ризиків і спадів у виробництві не буває, так як їдять пельмені завжди, незалежно від пори року.

Виготовлення пельменів як бізнесЦей вид бізнесу в Україні з’явився порівняно недавно. За короткий проміжок часу він зайняв лідируючі позиції серед всіх сфер підприємницької діяльності. Виробництво цієї страви розвивається семимильними кроками. Попит у населення до цього виду продукції не падає, а зростає величезними темпами. Цей вид діяльності приваблює багатьох початківців бізнесменів тим, що для виробництва не потрібно великих вкладень і складного дорогого устаткування. Весь процес може бути налагоджено в дуже короткі терміни (один – два місяці).

Почати працювати досить легко. Для цього необхідно знайти приміщення, яке буде відповідати всім вимогам санітарних служб, і придбати необхідне устаткування.

Нехай вас не лякає насиченість ринку даним видом товару. Якщо продукція буде випускатися належної якості – успіх вашому підприємству гарантовано!

 

Кращим варіантом буде маленьке сімейне підприємство (такі зараз найбільш затребувані). Конкуруючи один з одним, невеликі виробництва прагнуть до високої якості та за низькими цінами. Для споживача це грає чільну роль. Підприємства по виробництву пельменів стали самостійною галуззю. З кожним роком їх виходить все більше і більше на ринок, тому конкуренція дуже велика. Створення маленького цеху – це вигода з різних точок. Тільки після декількох років роботи можна зробити відповідні висновки і, за необхідності, приступити до укрупнення виробництва.

Для того, щоб досягти швидкого результату, необхідно скласти чіткий бізнес–план і суворо дотримуватися його пунктів.

Якщо ви все ж прийняли рішення про створення власного підприємства в цій галузі, визначитеся з вибором обладнання. Тут є де розгулятися фантазії. Численні виробники пропонують різну комплектацію оснащення. Ціна безпосередньо буде залежети від комплектування.

Міні–цех по виробництву пельменів

З чого почати виробництво? Для початку необхідно знайти відповідне приміщення. Воно повинно бути невеликим, але в той же час зручним для вільного переміщення робітників. В середньому для невеликого цеху буде достатньо близько 50 кв.м. У приміщенні обов’язково повинна бути вода, світло і хороша вентиляція. Підлоги і стіни мають бути покриті легко миючим матеріалом.

Обладнання для пельменного цеху

  • Автомат для формування пельменів — при його покупці звертайте увагу на функціональність апарату. У комплектацію повинні входити змінні рамки для надання різних форм продукції.
  • Пристрій для просіювання борошна – таким чином з неї видаляються непотрібні сторонні предмети, відбувається насичення борошна киснем. В маленькі цеха, як правило, встановлюють настільні просіювачі. Вони компактні і в той же час мають велику продуктивність.
  • Обладнання для приготування тіста – воно буває настільне і підлогове. Для пельменів більше підійдуть машини, здатні замісити круте тісто. Більшу перевагу підприємці все ж віддають підлоговій моделі.
  • М’ясорубка. Тут головне – продуктивність апарату. Робота повинна виконуватися в безперебійному режимі. Бажано присутність функції «Реверс». Завдяки їй не знадобиться зупиняти м’ясорубку для очищення її від сухожиль і плівок.
  • Мішалка для фаршу – з її допомогою перемішуються всі необхідні для фаршу інгредієнти. Вашій увазі надаються підлогові і настільні варіанти з електричним і механічним приводами. Для потреб пельменного цеху найбільш підходящим буде електричний фаршемішалка. Завдяки роботі цього апарату фарш виходить ідеальної консистенції.
  • Пакувальні машини – вони можуть бути як вбудованими, так і напівавтоматичними. З їх допомогою програмується пакувальна вага і наноситься дата упаковки. Присутність людини на цьому процесі стає необов’язковою. Дослідження показали, що покупці охочіше купують товар в прозорій упаковці. Люди хочуть бачити, що вони будуть їсти.
  • Холодильні камери для зберігання сировини і готової продукції.

При виборі обладнання не забувайте керуватися головним критерієм – можливість 100% збуту товару. Точний розрахунок потужностей дозволить реалізовувати готову продукцію в повному обсязі. Так, якщо планується відкриття невеликого цеху, то буде досить апарату продуктивністю 50 – 200 кг/год.

Повний технологічний цикл складається з наступних ступенів:

  • приготування тіста;
  • приготування фаршу;
  • формування пельменів;
  • заморожування продукції;
  • фасовка і упаковка.

Підбір персоналу

Коли обладнання куплено і встановлено, пора подумати про персонал, який буде працювати у вашому цеху. Для того, щоб продукція була високої якості, не економте на співробітниках. Віддавайте перевагу людям, які люблять і вміють готувати і ставляться до поставлених завдань з повною відповідальністю і розумінням.Підбір персоналу

Якщо вам вдасться знайти людей з досвідом роботи в даній сфері, це буде незаперечним плюсом для бізнесу. Всі співробітники повинні мати санітарні книжки, в яких буде зазначено стан їх здоров’я.

Якщо цех по виробництву пельменів буде повністю автоматизовано, досить п’яти осіб для безперебійної роботи виробництва.

Виготовлення пельменів в домашніх умовах

Даний вид бізнесу можна організувати на дому і працювати в комфортних умовах. В даному випадку якість має бути на найвищому рівні. Спочатку ви будете поширювати пельмені серед друзів і знайомих, а після того, як продукція зарекомендує себе з позитивного боку, її можна буде продавати широкому колу населення вашого міста.

Прибутковий пельменний бізнес на дому – мрія багатьох. Почати виробництво пельменів в домашніх умовах можна маючи на руках невелику суму грошей. Основною перевагою такої роботи є відсутність необхідності відкривати ПП.

Переваги надомної роботи:

  • не потрібно шукати приміщення;
  • мінімальна кількість співробітників;
  • все необхідне обладнання для роботи є на кожній кухні (стіл, м’ясорубка, морозильна камера);
  • технологія виробництва пельменів в домашніх умовах знайома кожній жінці.

Переваги надомної роботи:

  • не потрібно шукати приміщення;
  • мінімальна кількість співробітників;
  • все необхідне обладнання для роботи є на кожній кухні (стіл, м’ясорубка, морозильна камера);
  • технологія виробництва пельменів в домашніх умовах знайома кожній жінці.

Інгредієнти для пельменів

Що стосується продуктів, тут все досить просто. На один кілограм тіста використовується 1 кг фаршу. Для одержання фаршу беруть різні види м’яса (яловичину, свинину, курятину), цибулю, спеції за смаком. Для тіста знадобиться: борошно, вода, сіль, яйця. З начинкою можна експериментувати. Таким чином ви зможете розширити асортимент продукції і залучити більше покупців.

Інгредієнти для пельменівДля того, щоб точно знати, яка кількість пельменів ви зможете виготовити на продаж за день, необхідно зробити виміри. Протягом декількох днів рахуйте кількість одержуваного продукту і тільки тоді розраховуйте свої сили і кошти на виробництво готової продукції. Не забувайте врахувати і попереднє число передбачуваних покупців.

В перший час не варто розраховувати на швидку окупність проекту. Все прийде з часом. Якщо споживачам сподобається ваша продукція, то ви зможете зайняти гідну нішу в цій галузі.

Реалізовувати домашнє страву можна в двох варіантах: у вигляді напівфабрикату і вже в готовому вигляді. Якщо ви зможете налагодити доставку гарячих пельменів в офіси – це значно збільшить шанс на успіх вашого підприємства.

Рентабельність бізнесу з виробництва пельменів

Спробуємо розрахувати приблизні цифри. Візьмемо витрати на 800 кг готової продукції за зміну. Собівартість 1 кг пельменів становить – 25 грн. Середня ціна коливається в межа 33 – 35 грн. Чистий прибуток з 1 кг – 10 грн. Чистий прибуток з урахуванням заробітної плати робітникам в кількості 6 чоловік складе – 125 тисяч. Якщо від цієї суми відняти витрати на комунальні послуги, то вийде залишок – близько 95 000 на місяць чистого доходу вашої фірми. При даному розкладі бізнес окупається менш ніж за 1 рік. При бажанні можна знизити собівартість товару шляхом використання більш дешевого м’яса курки.

Окупність продукту, виконаного на дому, буде повністю залежати від кінцевої ціни. В основному це становить 20%, але деяким вдається досягти більш високих результатів – 50%.

Для відкриття цеху по виробництву пельменів грошей буде потрібно значно більше. Лінія, яка забезпечить випуск 600 – 700 кг товару на добу, обійдеться вам в 100 000 грн. Сюди ще слід додати витрати на рекламу і зарплату персоналу.

Бізнес з приготування пельменів в домашніх умовах великого доходу вам не принесе. Кращий варіант – відкриття міні–цеху. Починати, звичайно ж, можна і з домашніх умов поступово залучаючи клієнтів, але тільки після того, як з’явиться своя клієнтура, можна замислюватися про розширення виробництва.

Якщо вам вдасться протриматися на ринку близько року, тоді є сенс нарощувати потужності. Тільки в цьому випадку прибуток буде максимальної. З самого початку визначитеся, яку саме прибуток ви хочете мати з свого виробництва, і чітко дотримуєтесь складеного бізнес–плану. Успіх не змусить себе довго чекати.

Залишити свій коментар

Будь ласка, введіть ваше імя

Ваше имя необходимо

Будь ласка, введіть дійсну адресу електронної пошти

Электронная почта необходима

Введіть своє повідомлення

Лучшие казино Украины

ukrGroshi.com.ua © 2017