Зміст:
- Опис бізнес проекту «піцерія ххх»
- Скільки потрібно грошей на відкриття піцерії
- Опис продукції та послуг
- Виробничий план
- Які документи потрібні для відкриття піцерії
- Яке обладнання вибрати для піцерії
- Персонал
- Яку систему оподаткування обрати для піцерії
- Маркетинговий план
- Фінансовий план
- Скільки можна заробити на продажу продукції піцерії
- Покроковий план організації бізнесу
Бізнес-план організації піцерії площею 55 кв. м. у місті з населенням 550 тис. жителів.
Опис бізнес проекту «піцерія ххх»
Вступні дані:
- Населення міста – 550 000 осіб.
- Місце розташування об’єкта – 3 поверх торгового центру (фуд-корт майданчик).
- Площа приміщення – 55 кв. м.
- Середній чек – 180 грн.
- Середня торгова націнка – 300%
- Кількість робочих місць – 15 осіб.
- Режим роботи – з 10:00 до 00:00 ч.
Скільки потрібно грошей на відкриття піцерії
За нашими підрахунками, на відкриття піцерії потрібно інвестувати 665 000 гривень:
- Дизайн приміщення – 135 000 грн.
- Придбання обладнання – 310 000 грн.
- Створення асортименту, розробка меню – 40 000 грн.
- Рекламний бюджет – 50 000 грн.
- Реєстрація бізнесу та інші орг. витрати – 30 000 грн.
- Резервний фонд – 100 000 грн.
Опис продукції та послуг
У меню нашого закладу згідно бізнес плану будуть входити: піца (американська та італійська), салати і закуски, напої (безалкогольні, пиво, чай і кава), десерти. Інгредієнти для приготування піци будуть найрізноманітнішими: гриби, ковбасні асорті, сири (моцарела), соус, риба, оливки, маслини, овочі, м’ясо, бекон, креветки, маринована цибуля. Середній чек піцерії складе 550 гривень при середній націнці в 300%. За нашими прогнозами, середня відвідуваність закладу складе близько 40 осіб в будні і 90 осіб у вихідні. На місяць піцерію відвідуватиме близько 1600 осіб. Потенційна виручка, таким чином, складе 880 000 гривень.
Виробничий план
Для відкриття піцерії планується орендувати приміщення площею 55 кв. м, розташованого на фуд-корт майданчику популярного торгового центру нашого міста. Витрати на оренду складуть 130 тис. грн. в місяць. Це велика сума, однак, розміщення в ТЦ передбачає цілий ряд переваг:
- Висока прохідність
- Наявність цільової аудиторії клієнтів
- Мінімум витрат на рекламу
Які документи потрібні для відкриття піцерії
Великий плюс розміщення в зоні фудкорту і в тому, що для відкриття бізнесу буде потрібно мінімум документів. У приміщенні вже створені всі умови, отримані відповідні висновки СЕС та пожежної інспекції та архітектурні проекти. Це заощадить не тільки гроші, але і час на організацію справи. Зрештою, перелік усіх документів для організації нашої піцерії включатиме лише:
- Установчі документи організації (свідоцтво про реєстрацію ТОВ, статут та ін.)
- Орендний договір на приміщення
- Повідомлення СЕС та адміністрації міста
Яке обладнання вибрати для піцерії
На закупівлю обладнання піде близько 300 – 400 тис. гривень. У комплект основного і допоміжного обладнання за даними бізнес плану будуть входити:
Піч для піци;
- Борошнопросіювач ПВГ-600М;
- Тістоміс GAM S 16;
- Тісторозділитель D20-HD SINMAG напівавтоматичний;
- Тісторозкаточна машина PIZZA GROUP RM32A;
- Прес для піци PIZZA GROUP PF33;
- Овочерізка ROBOT COUPE CL20;
- Слайсер HBS-220JS «Convito»;
- Сиротерка FAMA GM;
- Стіл охолоджуваний для піци;
- Вітрина холодильна настільна RT1200L «Convito»;
- Шафа холодильна ШХ-0,5;
- Скриня морозильна CF 200 S ЛН-200;
- Парасолька вентиляційна МВО-0,8;
- Стелаж СК 800/400;
- Стіл пристінний СПП 9/6 оц.
Персонал
В якості персоналу піцерії планується працевлаштування шеф-кухаря, кухарів (5 осіб), адміністратора, мойщиц (3), транспортування піци (4) і прибиральниці. Послуги бухгалтера будуть взяті на аутсорсинг. Загальний фонд оплати праці складе 120 тис. гривень на місяць.
Яку систему оподаткування обрати для піцерії
Підприємство буде зареєстроване за організаційною формою-ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ. В якості системи оподаткування планується застосовувати спрощену систему оподаткування (ССО), 15% від прибутку піцерії.
Маркетинговий план
Ситуація на ринку піцерій нашого міста досить конкурентна. У місті працює як безліч невеликих приватних піцерій, так і цілий ряд великих мережевих підприємств. Безумовно, без проведення ефективної рекламної політики розкрутити підприємство буде неможливо. Стратегії по залученню клієнтів включатимуть:
- Зовнішня реклама, реклама в ЗМІ;
- Просування в соціальних мережах;
- Прямий маркетинг;
- Проведення акцій, поширення купонів зі знижкою;
- Спеціальні пропозиції;
- Дегустація страв;
- Сарафанне радіо.
Основні клієнти нашого підприємства – відвідувачі торгового центру у віці від 18 до 45 років.
Фінансовий план
Перейдемо до розрахунку основних показників економічної ефективності піцерії. Постійні щомісячні витрати за планом:
- Оренда – 45 000 грн.
- Заробітна плата – 120 000 грн.
- Страхові відрахування – 20 500 грн.
- Комунальні витрати – 8 000 грн.
- Реклама – 10 000 грн.
- Бухгалтерія – 3 000 грн.
- ПММ (доставка) – 7 000 грн.
- Інші витрати — 5 000 грн.
Разом постійні витрати складуть 218 500 гривень в місяць. Основними витратами піцерії буде оплата праці персоналу закладу та орендні платежі.
Скільки можна заробити на продажу продукції піцерії
Точка беззбитковості продажів при торговій націнці в 300% складе 258 000 гривень. При виручці в 362 000 гривень прибуток організації складе близько 103 000 гривень.
За результатами розрахунків бізнес-плану, чистий прибуток організації в місяць складе 69 000 гривень. Рентабельність піцерії дорівнює 27%. При таких показниках можна розраховувати на окупність вкладень в бізнес через 14 – 16 місяців роботи (з урахуванням періоду на розкрутку бізнесу).
Покроковий план організації бізнесу
Якщо детальний аналіз ринкової ситуації в даній галузі підтверджує, що піцерія – це перспективний проект, який буде приносити хороший прибуток, тоді можна приступати до вирішення наступних питань:
- Скласти попередній бізнес-план.
- Пройти процедуру реєстрації в фондах соціального / медичного страхування.
- Отримати дозволи в СЕС, пожежної інспекції.
- Орендувати приміщення, і купити обладнання.
- Укласти трудові контракти з персоналом.
- Підписати договори з постачальниками.
Після вирішення всіх вищевказаних питань і отримання необхідних документів, можна відкривати піцерію і запрошувати перших відвідувачів.